donderdag 26 juni 2008

#10 Social Bookmarking

Zo, nu eerst even de delicous bookmark aangemaakt, hoef ik daar het wachtwoord niet meer voor te onthouden -dat scheelt alweer.
En natuurlijk mijn eigen de-lico-us account: wbkoe

# 9 Posting Web 2.0

Ik moet zeggen dat de mogelijkheden van web 2.0 behoorlijk groot zijn. Er is een gigantische hoeveelheid gratis software toegankelijk en wat zeer belangrijk is: je bent niet langer afhankelijk van je eigen pc thuis maar kunt overal ter wereld je eigen rommel digitaal bewaren en beheren. Toch makkelijk dat je al die foto's, video's en andere ongein niet op je eigen schijfruimte hoeft te bewaren. Nadeeltje is wel dat je onderhand weer een zakagenda bij moet houden om alle wachtwoorden, login namen etcetera te onthouden. Ik kan het ondertussen in ieder geval niet meer zonder steuntjes en vrijwel wekelijks moet ik berichten naar mijn hotmail laten sturen omdat ik weer ergens mijn ww of login vergeten ben. Maar het is natuurlijk fantastisch dat al die kroost die jarenlang over de wereldbol aan het backpacken is gewoon weer dagelijks door pappie en mammie kan worden toegesproken, de consument instanties als de KPN zo een trap voor de ziel kan verkopen door gratis internationaal te bellen en al die uitzuigers in de muziek- en filmindustrie onderuit zijn gegleden nog voordat de EU zich ermee ging bemoeien.


Ik denk dat de weblogs zowel bedrijfsmatig als privé te gebruiken zijn. Intern kan het een handig medium zijn iedereen van vanalles op de hoogte te houden: wel hoop ik dan dat de bedenkers van dit soort ongein zich aan een gouden regel willen houden. De mensheid is tot vanalles bereid maar als er binnen de ZB een intranet is, een blog van een enthousiaste webfreak, groupwise, timewize, 33 interne websites, tja dan zie je door de bomen het bos niet meer. Het initiatief is te prijzen en aan te moedigen, maar op een gegeven moment verdrinken de mensen natuurlijk en dan geldt het recht van de sterkste: wie het beste te bieden heeft blijft overeind en de overigen wordt steeds minder gebruikt. Helaas sterft iets in de digitale wereld niet zomaar uit dus zal er toch flink met DDT gespoten moeten worden voordat alleen de mooie bomen in het internetbos blijven staan.


RSS zou natuurlijk gebruikt kunnen worden door de ZB om leners op nieuwe aanwinsten te wijzen, maar ondertussen zijn mijn woorden alweer door de realiteit ingehaald. Nu gaan veel dingen in dit gebouw zo traag als dikke door een trechter, maar het voordeel van dit soort media is natuurlijk dat als er nog niemand bekend mee is degene die er het eerst mee komt zijn of haar slaatje kan slaan voordat allerlei confessionele types op de rem kunnen gaan staan om de heel eenvoudige reden dat ze niet weten waar die digitale rem dan wel zit -of ben ik nu heel erg oude mollen aan het opgraven?


woensdag 25 juni 2008

#8 Online plaatjes bewerken

Mwah, ben hier nog niet helemaal kapot van. Ik vind Warhol wel leuk, maar mijn hoofd leent zich er niet echt voor:


Nee, dan kom ik er met de bodyswitcher toch een stuk voordeliger uit, al moet je wel twee goede foto's met elkaar combineren anders kom je er toch een beetje scheel op te staan natuurlijk. Ook past mijn gezicht iets minder goed op die van bijvoorbeeld Barack Obama, maar je kan er een vriend/vriendin natuurlijk leuk mee pesten.