vrijdag 20 juni 2008

#7 Flickr verder ontdekken


Heel leuk allemaal, maar wat moet ik er nu helemaal mee? Mijn weblog optuigen? Ok, maar daar verandert de inhoud nog niet mee. Het mozaïekje is leuk gevonden, maar verder even zinvol als de cadeaus die mijn schoonzus altijd placht te geven (leuk om weg te doen - niet om zelf te krijgen). Volstrekt nutteloze gadgets dus. Kan dit soort onzin niet gewoon met photoshop gedaan worden?

2 opmerkingen:

Alinda Mastenbroek zei

Hé Bontekoe,

Van mij hoef jij er inderdaad niks mee hoor!
Het gaat er puur om wat jij er misschien mee kan voor onze klant! Denk je dat je het in je werk kunt gebruiken wanneer je inlichtingen verstrekt? Stel een klant komt aan jouw balie en zoekt een makkelijk programma om een fotootje te bewerken? Photoshop is voor de onervaren computergebruiker toch best moeilijk in gebruik. Flickr werkt bijvoorbeeld samen met Picnik. Wat wel heel makkelijk werkt. Stuur je de klant dan naar huis met een dikke stapel boeken over photoshop en hoe het programma werkt of kun je de klant ook op alternatieven wijzen? Zie bijvoorbeeld: Creatief Picnikken.

Het kan ook zijn dat een klant zoekt naar een bepaalde afbeelding maar kan deze niet zo snel vinden. Dan zou Flickr bijvoorbeeld ook als inlichtingentool gebruikt kunnen worden! Zie Dietertjesmemo. Hoe denk je daar over? Is dat misschien ook iets om te gebruiken voor het Zeeuwse inlichtingenwerk?

Deedee zei

Tuurlijk kan je met Photoshop een letter uitsnijden.
Maar nu heeft een ander er al een plaatje voor jou van gemaakt...
En als je zelf niet zo geörienteerd bent op beeldbewerking heb je nu een kant-en-klaar product te pakken.
Ben ik toch benieuwd naar de cadeaux geworden.